Mais oli fookuses õuesõpe!

 

Kõik õpetajad püüdsid anda endast panuse, et viia lapsed ringitundide ajal ühel või teisel moel siseruumidest välja. Näiteks maleringi õpetajad viisid tunde läbi maja kõrval asuvate laudade-pinkide peal, S-Stuudio õpilased tutvusid uute lokatsioonidega ning sellest tulenevalt valmisid erinevad koreograafilised kompositsioonitööd.  

 



 

 

Samuti käisid meil külalised Elva Huviala-ja Koolituskeskusest, kellega koos toimetame koostööprojektis "Mobiilse helistuudio loomine ja noortele õppekäikude elluviimine".

Tutvuti huvikooliga, toimus ühine laulu-ja pillitund ja Rohelise koolina viisime läbi praktilise õuesõppe tunni ehk istutatud sai meie rohepeenar

Projekti rahastatakse HARNO taotlusvoorust "Noorte heaks 2022".

 

 

 

Märtsis oli fookuseks toit

Korraldasime õpilastele päeva, mis kandis nime "Seikluslik tutvumine toidujäätmete maailmaga" 
Seiklesime Viljandis ja leidsime üles Toidupanga ruumid. Tutvusime nende tööülesannetega, aitasime ka ise toidupakke abivajajatele pakkida ning valmistasime smuutit mittekaubanduslike-välimusega banaanidest!
Meiega oli kaasas lisaks õpetaja Reelikale veel ka Farištamo Eller, kes tutvustas meile Viljandi Toidukapi olemust ning vedas eest arutluspaneeli, kui olime ära vaadanud dokumentaalfilmi "Homme saabub paradiis". 

 

Kogu nähtu ja kogetu andis õpilastele hulganisti motivatsiooni toitu mitte raisata! Jagasime omavahel nippe ja teadmisi, kuidas seda vältida! 
 

 

 

Jaanuaris keskendusime digiprügi vähendamisele. Õpetajaskond vaatas üle oma e-maili kirjade hulga ning eemaldasid kogu ebavajaliku. Samuti loobuti paljudest "tellimustest" ja ebavajalikes kirjalistides olemisest. Jälgisime nädala vältel etteantud ülesandeid ning igaüks andis nii suure panuse, kui tol ajahetk oli võimalik. 

 

Veebruaris andsime jäätmetele teise võimaluse ning kogusime plekkpurke ja küünlajääke - selleks, et Ukraina sõduritele nendega sooja anda kaevikuküünlate näol. Samuti pidasime läbirääkimisi märtsis toimuva toidujäätmete päeva tarvis. 

 

 

 

Detsember - taaskasutuse kuu

Taaskasutuse kuu raames kutsusime kõiki põnevatesse töötubadesse, kus õpetajad Merike ja Taive tutvustasid wc-paberi rulli ja ajalehepaberi lõpmatuid meisterdusvõimalusi! Õpilasi jagus nii köögiruumi jõuluingleid ja kinkekotte tegema kui ka kunstiklassi kuusepuid ja jõuluehteid meisterdama!

 

 

 

 

November - jäätmete vähendamise kuu

 

Tänu Keskkonnaameti loodud vahvale õppemängule "Vähendame võidu" oli novembris meie ringitundides, õppetööle lisaks, palju õpetavat mängimist. Arutleti jäätmete vähendamise võimaluste üle ning anti üksteisele soovitusi, mida igaüks juba teeb, et jäätmeteket vähendada ja mida saaks igaüks veel teha.

Kes tunnis jäi ilma, kuid siiski sooviksid seda mängu mängida, siis see asub SIIN!

 

 

OKTOOBER - ÕIGLASE KAUBANDUSE KUU 2022

 

Tehnoloogiaring koos õpetaja Taivega plaanis kokata Õiglase Kaubanduse kuu raames õiglase kaubanduse märkega toodetega. Väike ringkäik kohalikus poes (Koidu Konsum) andis neile aga info, et ega väikepoes Fair Trade märkega tooteid naljalt ei leia. Seega osales nende toidutegemises Fair Trade ainult suhkru kujul. Asi seegi!

 

 

 

MAAILMAKORISTUPÄEV 2022

 

20. septembril osalesime ühiselt erinevate ringide õpilaste Maailmakoristuspäeval. Tõdesime, et sellel aastal leidsime väga vähe prügi! Ei tea, kas seetõttu, et läksime koristama peale laupäevast ülemaailmset koristuspäeva või ongi ehk meie armas linn hetkeseisuga puhas?! Puhas linnaruum tegi igaljuhul südame alt soojaks ja naasesime Huvikooli rõõmsa tujuga!